Ηλεκτρονική αποστολή αποτελεσμάτων εξετάσεων Εξωτερικών Ιατρείων Νεφροπαθών- Μεταμοσχευμένων Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών

Ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα του Πανελλήνιου  Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων  εκ Νεφρού     

για την ηλεκτρονική αποστολή των αποτελεσμάτων εξετάσεων Εξωτερικών Ιατρείων

 Νεφροπαθών- Μεταμοσχευμένων στο Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείου Αθηνών.

Τα αποτελέσματα των τακτικών εξετάσεων των Νεφροπαθών –Μεταμοσχευμένων  εκ Νεφρού  του

Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών  μπορεί να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο email που θα

δηλώνει ο κάθε ενδιαφερόμενος  έφ όσον το επιθυμεί . Read More

Επίλυση προβλήματος συνταγογράφισης τακτικών εξετάσεων μεταμοσχευμένων στο Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών

Οι συντονισμένες παρεμβάσεις του  Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών στη  Διοίκηση του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου, για το πρόβλημα που είχε ανακύψει με την συνταγογράφιση των τακτικών εξετάσεων των μεταμοσχευμένων εκτός νοσοκομείου σε εξωτερικούς  ιατρούς οδήγησαν στην επιτυχή επίλυση του προβλήματος.

Καταθέσαμε στη Διοίκηση του νοσοκομείου την έντονη διαφωνία μας με την αλλαγή του τρόπου συνταγογράφισης των εξετάσεων των μεταμοσχευμένων σε οικογενειακούς ιατρούς εκτός του νοσοκομείου.

Υπογραμμίσαμε την γραφειοκρατική διαδικασία, την απερίγραπτη ταλαιπωρία , την οικονομική επιβάρυνση που θα υφίσταται οι μεταμοσχευμένοι κάθε φορά που πρέπει να συνταγογραφούν  τις τακτικές εξετάσεις τους . Επισημάναμε επίσης του περιορισμένο πλαφόν επισκέψεων που έχει ο κάθε ιδιώτης γιατρός.

Ύστερα από παραγωγική ανταλλαγή απόψεων όλων των μερών με την  κ. Εγγλεζοπούλου Αδαμαντία Αναπληρώτρια Διοικήτρια Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών  που αναπληρώνει τον Διοικητή και την ιδιαίτερη ευαισθησία  που επιδεικνύει για τους  νεφροπαθείς μεταμοσχευμένους το ζήτημα επιλύθηκε.

Αποφασίστηκε να ανακληθεί άμεσα το μέτρο και οι εξετάσεις των μεταμοσχευμένων να συνταγογραφούνται όπως πριν από το νοσοκομείο και όχι σε ιδιώτες ιατρούς εκτός νοσοκομείου.

Επίσης συμφωνήθηκε να εργαστούμε από κοινού για την επίλυση  και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μεταμοσχευμένοι με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων  υπηρεσιών του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών .

Οι Σύλλογοι :

Πανελλήνιος Συνδέσμος Νεφροπαθών

Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού

 

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επείγουσες διεκδικήσεις για την προστασία των ΑμεΑ από τις ανατιμήσεις

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ


Αθήνα:                 13.10.2021

Αρ. Πρωτ.:       1272


ΠΡΟΣ:        κ. Χ. Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών

                     

ΚΟΙΝ:         «Πίνακας Αποδεκτών»

ΘΕΜΑ:      «Ζητείται ο άμεσος ορισμός συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους»

 

Κύριε Υπουργέ,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) όπως γνωρίζετε, αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. με το παρόν, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, καθώς μέχρι τώρα δεν έχετε ανταποκριθεί στα συνεχή αιτήματά μας για συνάντηση μαζί σας.

Από την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει ζητήσει από την ελληνική πολιτεία τη λήψη μέτρων για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από τη διασπορά του ιού και της υποστήριξή τους, ώστε να μη θιγούν περαιτέρω τα δικαιώματά τους, αλλά και το επίπεδο και οι συνθήκες διαβίωσής τους. Read More