Νομική Διεκδίκηση

Ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ νεφρού αποφάσισε να διεκδικήσει δικαστικά τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των νεφροπαθών μεταμοσχευμένων που προκλήθηκαν από την εφαρμογή σειράς μνημονικών νόμων .

(περισσότερα…)

Διαβάστε Περισσότερα

Χορήγηση επιδόματος αεροθεραπείας για το έτος 2014

aerotherapeia2014Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την παρ.2 άρθρο 16 του ισχύοντα ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 3054/18-11-2012 ) ορίζεται ότι το επίδομα αεροθεραπείας παρέχεται στους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών οργανισμών, εφόσον πάσχουν από φυματίωση, καρκίνο των πνευμόνων ή πνευμονοκονίαση, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού), καθώς επίσης και οι υποβληθέντες σε μεταμόσχευση πνευμόνων, καρδιάς και ήπατος και οι πάσχοντες από πνευμονοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 67% από πνευμονική νόσο για το
χρονικό διάστημα από 1/6ου έως 31/8ου.

(περισσότερα…)

Διαβάστε Περισσότερα

Πλήρης Σύνταξη στα 15 έτη εργασίας

syntaksiodotika1ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ ΣΤΑ 15 ΕΡΓΑΣΙΜΑ ΕΤΗ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ.

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ :Νόμος 612/77 ΦΕΚ 164 Α άρθρου 1 ,Νόμος 3075/2002 ΦΕΚ 297/5-12-2002 του άρθρου 2 παρ. 2,Νόμος 3232/2004 ΦΕΚ 48/12-02-2004 άρθρο 5,Παράγραφος 3

 

Δικαίωμα πλήρους σύνταξης Γήρατος έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι στρατιωτικοί και οι ασφαλισμένοι των ασφαλιστικών οργανισμών αρμοδιότητας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας που πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποστεί μεταμόσχευση νεφρού. (περισσότερα…)

Διαβάστε Περισσότερα

Σύνταξη αναπηρίας ΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΙΚΑ

Όσοι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποστεί μεταμόσχευση νεφρού και δεν δικαιούνται σύνταξης Γήρατος λόγω έλλειψης προϋποθέσεων 15ετίας, δικαιούνται σύνταξης αναπηρίας. (περισσότερα…)

Διαβάστε Περισσότερα

Άλλος πλανήτης: «Όχι» σε δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα είπαν οι Ελβετοί

allosplainitisΗχηρό «όχι» στη μετατροπή του ασφαλιστικού τους συστήματος σε δημόσιο είπαν οι Ελβετοί με ποσοστό πάνω από 64%, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι προτιμούν το ισχύον που είναι καθαρά ιδιωτικό.

Οι Ελβετοί ξεκαθάρισαν την προτίμησή τους στο ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα έναντι της δημόσιας δωρεάν υγείας

Σύμφωνα με το Business Insider, αν και η Ελβετία διαθέτει ένα από τα καλύτερα ασφαλιστικά συστήματα στον κόσμο, με σχεδόν μηδενική γραφειοκρατία και γρήγορη αποτελεσματικότητα, εν τούτοις ο ιδιωτικός χαρακτήρας του έχει φέρει σε απόγνωση πολλά νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν για την ασφάλιση τους.

(περισσότερα…)

Διαβάστε Περισσότερα

Απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων έως τα 1650 cc

Την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων έως τα 1650 cc των νεφροπαθών (υπό αιμοκάθαρση, ή περιτοναϊκή κάθαρση, ή μεταμόσχευση νεφρού) ,σύμφωνα με την αποφ. με αριθμ. πρωτ.1108919/697/Τ&Ε.
Δικαιούνται εκτός από τα αυτοκίνητα που έχουν χαρακτηριστεί αναπηρικά και τα: 1) τα αυτοκίνητα που ήταν ήδη στην κατοχή των φορολογουμένων πριν αυτοί καταστούν ανάπηροι, 2) τα αυτοκίνητα που αποκτήθηκαν σε χρόνο μεταγενέστερο της αναπηρίας του δικαιούχου, ανεξάρτητα εάν το αυτοκίνητο έχει χαρακτηριστεί «ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ». (περισσότερα…)

Διαβάστε Περισσότερα

Το συλλαλητήριο της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία ενάντια στην κρίση

sillalitirioΜεγαλειώδες ήταν το συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΕΣΑμεΑ και το αναπηρικό κίνημα, στο οποίο συμμετείχαν ομοσπονδίες ατόμων με αναπηρία και γονέων ατόμων με βαριές αναπηρίες, σύλλογοι και οργανώσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Στη μαζική συγκέντρωση της ΕΣΑμεΑ χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τους διαδήλωσαν για την προστασία της αναπηρίας από τα βάρβαρα μέτρα της οικονομικής κρίσης, που έχουν οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία στην εξαθλίωση. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε δυναμικά και μαζικά ο Πανελλήνιος Σύλλογος μεταμοσχευθέντων εκ νεφρού . Αρκετά μελή μας μίλησαν σε τηλεοπτικά κανάλια προβάλλοντας τα αιτήματα του συλλαλητηρίου αλλά και τα ιδιαίτερα αιτήματα των νεφροπαθών μεταμοσχευμένων. Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι πικέτες με τα συνθήματα του Συλλόγου.

 

(περισσότερα…)

Διαβάστε Περισσότερα

Υπουργική απόφαση για 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις με επ” αόριστον διάρκεια αναπηρίας

ipoutgiki-apofasiΥπογράφηκε Υπουργική απόφαση από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται οι 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον και πλέον δεν χρειάζεται χιλιάδες συμπολίτες μας, πάσχοντες των παραπάνω ασθενειών και αναπηριών, να επαναξιολογηθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Ο καθορισμός της λίστας πραγματοποιήθηκε από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, την οποία συντόνιζε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες και ιατροί καθώς και εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ). (περισσότερα…)

Διαβάστε Περισσότερα

Κοινή Επιστολή Συλλόγων Μεταμοσχευμένων στα Υπουργεια Οικονομικων και Εργασιας για τις Απαραδεκτες και Αντισυνταγματιες διακρισεις στις Συνταξεις των Αναπηρων του δημοσιου και Ιδιωτικου Τομεα

Αξιότιμε κ. Υπουργοί,

Ως άριστα γνωρίζετε,

Σύντομο ιστορικό

Στα πλαίσια της πρωτοφανούς ταμειακής και δημοσιονομικής κρίσης της πατρίδας μας, ψηφίστηκε κατ’ απαίτηση των δανειστών μας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α’ 222/12.11.12) Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016.

(περισσότερα…)

Διαβάστε Περισσότερα