ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΘΕΝΤΩΝ ΕΚ ΝΕΦΡΟΥ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣYNAΔΕΛΦΟΙ ,

Η EKΛOΓOAΠOΛOΓIΣTIKH ΓΕΝ. ΣYNΕΛΕYΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΘΕΝΤΩΝ ΕΚ ΝΕΦΡΟΥ ΤΗΣ  19,03,2023 ΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΛOΓΩ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 9 ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙOY & ΠΟΥ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ .Η  EKΛOΓOAΠOΛOΓIΣTIKH ΓΕΝ. ΣYNΕΛΕYΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 02.04.2023 ΩPA 10,30 Π.M .ΞENOΔOXEIO AMAΛIA  (AMAΛIAΣ 10)

Απαράδεκτη περικοπή αναπηρικών επιδομάτων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΘΕΝΤΩΝ ΕΚ ΝΕΦΡΟΥ

Αρ. Πρωτ 994/25-02-2023 Αθήνα 25/02/2023

Προς : κ. Κ. Χατζηδάκη Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Κοινοποίηση :

Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου  Μητσοτάκη

κ. Μιχαηλίδου Δόμνα Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ)

ΕΣΑ.με.Α

Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (Π.Ο.Ν)

   

Απαράδεκτη περικοπή αναπηρικών επιδομάτων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Χιλιάδες ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες όπως και οι νεφροπαθείς (υπό αιμοκάθαρση, υπό μεταμόσχευση ,υπό περιτοναϊκή κάθαρση) δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων που καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ διαπίστωσαν με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση μεγάλες περικοπές, στα αναπηρικά επιδόματα μηνός Φεβρουαρίου 2023 που σε ορισμένες περιπτώσεις οι περικοπές αγγίζουν τα 100 ευρώ .

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η περικοπή των αναπηρικών  επιδομάτων που προκάλεσε όλη αυτή την τεράστια αναστάτωση και η οποία θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί οφείλεται σε αστοχία διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων όπως παραδέχεται με ανακοινώσεις του ο ΟΠΕΚΑ και όχι σε άλλου είδους σενάρια.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού ζητά ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ των ορθών ποσών στις περιπτώσεις περικοπών  αναπηρικών επιδομάτων των δικαιούχων .

Επιπροσθέτως  θεωρούμε  επιβεβλημένη, όσο ποτέ άλλοτε, την αναπροσαρμογή (ΑΥΞΗΣΗ) των αναπηρικών επιδομάτων   ειδικά αυτή την περίοδο, με τις ενεργειακές ανατιμήσεις οι οποίες  επιφέρουν αυξήσεις στα βασικά αγαθά και τις υπηρεσίες .

Τα πενιχρά αναπηρικά επιδόματα που χορηγούνται από την πολιτεία στα άτομα με αναπηρία εκτός από το κόστος της καθημερινής επιβίωσής τους καλούνται να καλύψουν και το πρόσθετο κόστος που πηγάζει από τις ανάγκες της αναπηρίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,  τα αναπηρικά επιδόματα έχουν μείνει καθηλωμένα εδώ και 11 χρόνια, ενώ τίθεται θέμα αξιοπρεπούς διαβίωσης ή ακόμα και επιβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Οι αυξήσεις σε όλα τα αναπηρικά επιδόματα θα  ελαφρύνουν  τις επιπτώσεις  στην καθημερινότητα των αναπήρων από τον αυξημένο πληθωρισμό και θα συμβάλουν στην αξιοπρεπή διαβίωση ή ακόμα και επιβίωση τους.

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Η Γ. Γραμματέας Δ.Σ.
Χρήστος Σβάρνας Θεοδώρα Μαρκοπούλου

Ταχ. Δ/νση    :  Ναυάρχου Βότση 21 Τ.Κ : 104 45 Κάτω Πατήσια

Τηλ/ Fax       :  +30  210 8541600 Emails : info@psmn.gr / metnefrou@gmail.com

Website        :  www.psmn.gr

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού 19.03.2023 και ώρα 10,30 π.μ. στο Ξενοδοχείο   Αμαλία  (Λεωφ. Αμαλίας 10 Σύνταγμα).

Πανελλήνιος  Σύλλογος 

Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού                                       

Πρόσκληση

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού σας προσκαλεί την Κυριακή 19.03.2023 και ώρα 10,30 π.μ. στην Εκλογοαπολογιστική Γενικη Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο   Αμαλία  (Λεωφ. Αμαλίας 10 Σύνταγμα) με τα πιο κάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :

1.Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Δ.Σ. για το διάστημα 01/01/2020 έως 31/12/2022.

2. Έκθεση της Ελεγκτικής  Επιτροπής  για το  παραπάνω διάστημα.

3. Απαλλαγή των μελών του Δ. Σ. και Ε. Ε. από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα του 2020-2022.

4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

5.Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής για την τριετία 2023-2025.

 Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις έως και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, επίσης να φέρουν την αστυνομική τους ταυτότητα , διαβατήριο ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας τους .

 Η υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή θα γίνονται με απλή αίτηση που αποστέλλεται ταχυδρομικώς στα γραφεία του συλλόγου Ναυάρχου Βότση 21 Κάτω Πατήσια Τ.Κ. 104 45 ή στο email  του Συλλόγου : info@psmn.gr έως τις 04/03/2023  & ώρα 14,00 μμ.

Οι  υποψήφιοι  για το νέο Δ.Σ. και  την Ε.Ε  πρέπει να είναι οικονομικά ενήμεροι.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  Δ.Σ.                                                                    Η Γεν. Γραμματέας Δ.Σ.

 

 Σβάρνας Χρήστος  Μαρκοπούλου  Θεοδώρα                                                                                                                            

Ναυάρχου Βότση 21, Κάτω Πατήσια Τ.Κ. 104 45 Τηλ/Fax : 210 8541600   email: info@psmn.gr ή metnefrou@gmail.com site:www.psmn.gr

«Αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για αύξηση των ποσών αποζημίωσης μετακινήσεων σε πλέον των 13.700 Νεφροπαθών, Θαλασσαιμικών και πασχόντων από Δρεπανοκυτταρική Νόσο »

Αθήνα:              15.11.2022

Αρ. Πρωτ.:       1658

ΠΡΟΣ:       – κ. Α. Πλεύρη, Υπουργό Υγείας

– κ. Θ. Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών

ΚΟΙΝ:        «Πίνακας Αποδεκτών»

– Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας

– Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη

– Γραφείο Υφυπουργού Επικρατείας, κ. Άκη Σκέρτσου

– Γραφείο Αν. Υπουργού Υγείας, κ. Α. Γκάγκα

– Γραφείο Διοικήτριας και Προέδρου Δ.Σ. ΕΟΠΥΥ, κ. Θ. Καρπωδίνη

– Οργανώσεις Μέλη ΕΣΑμεΑ

ΘΕΜΑ:       «Αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για αύξηση των ποσών αποζημίωσης μετακινήσεων σε πλέον των 13.700 Νεφροπαθών, Θαλασσαιμικών και πασχόντων από Δρεπανοκυτταρική Νόσο »

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,  

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) όπως γνωρίζετε, αποτελεί την τριτοβάθμια κοινωνική και συνδικαλιστική οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και επίσημα αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της Ελληνικής Πολιτείας σε θέματα αναπηρίας.

Κύρια αποστολή της είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αυτά κατοχυρώνονται με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία που η χώρα μας μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο επικύρωσε με τον Ν. 4074/2012.

Με το παρόν έγγραφό μας και με αφορμή την πρόσφατη αύξηση του κομίστρου των ταξί (Απόφαση Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών αριθμ. 191290 – ΦΕΚ Τεύχος Β 3136/21.06.2022), αλλά και τις τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα, που έχουν επιβαρύνει τα μέγιστα το ήδη επιβαρυμένο κόστος διαβίωσης των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των ατόμων με αναπηρία, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για την ικανοποίηση του εύλογου και δίκαιου αιτήματος 13.700 και πλέον ατόμων με χρόνιες παθήσεις που είναι σε αιμοκάθαρση, καθώς και αυτών που κάνουν συστηματικά μεταγγίσεις αίματος, λόγο για τον οποίο λαμβάνουν από τον ΕΟΠΥΥ τη σχετική αποζημίωση για τη μετακίνησή τους.

Συγκεκριμένα, περίπου 11.200 αιμοκαθαρόμενοι Νεφροπαθείς και περίπου 2.500 μεταγγιζόμενοι με Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία), μετακινούνται προς και από τις μονάδες αιμοκάθαρσης και τις μονάδες μετάγγισης αίματος σε τακτική βάση.

Read More

1η Νοεμβρίου κάθε έτους, Πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων και μεταμόσχευσης.

Δελτίο τύπου

Η 1η Νοεμβρίου, εορτή κάθε έτους, εορτή  των Αγ. Αναργύρων, έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων και μεταμόσχευσης.

Η δωρεά οργάνων είναι μια απόφαση μεγάλης ηθικής αξίας. Είναι η ίδια η ζωή.

Η δωρεά οργάνων είναι η απόφαση να προσφέρεις, χωρίς αντάλλαγμα ένα μέρος του σώματός σου για την υγεία και ευημερία ενός άλλου συνανθρώπου. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η μεγαλοψυχία της χειρονομίας.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι η χώρα μας κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις  στην Ευρώπη ως προς τον αριθμό των αξιοποιήσιμων δοτών ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Παρά τα θετικά βήματα που έγιναν ιδιαίτερα στο εκσυγχρονισμό του νομοθετικού  πλαισίου είναι απογοητευτικά χαμηλός ο αριθμός των  δυνητικών δοτών και κατά συνέπεια των μεταμοσχεύσεων.
Στη χώρα μας έχουμε μόλις  4,7  δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΜ , όταν ο  ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 14 δότες ανά εκατομμύριο . Την ίδια στιγμή  η αναλογία για την  Ισπανία , Πορτογαλία , Κροατία φτάνει το  47 , 34 και 33 αντίστοιχα. Read More