Διαδικτυακή Εκδήλωση της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας με θέμα «Εμβολιασμός έναντι Covid 19 στους Νεφροπαθείς»

Δικτυακή Εκδήλωση με θέμα «Εμβολιασμός έναντι Covid 19 στους Νεφροπαθείς»,  διοργανώνει η  Ελληνικής Νεφρολογική Εταιρεία

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, στις 11.00 πμ- 14.00μμ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

Η προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19

Αναλυτικά το σχέδιο εμβολιασμών της χώρας (ΠΙΝΑΚΕΣ). Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι; Ποιοι ασθενείς θα προηγηθούν;  Ποια είναι τα βήματα της προτεραιοποίησης; Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών: «Η προτεραιοποίηση είναι μία πυξίδα. Μας δείχνει την κατεύθυνση. Δεν είναι μία ανελαστική πρόταση»

Την αναλυτική προτεραιοποίηση της ανοσοποίησης του πληθυσμού της χώρας απέναντι στον ιό της πανδημίας, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που παρουσίασε η πρόεδρος της Επιτροπής ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Θεοδωρίδου, αποκαλύπτει η efsyn.gr.

«Η προτεραιοποίηση είναι μία πυξίδα. Μας δείχνει μία κατεύθυνση», επισήμανε η Μαρία Θεοδωρίδου και υπογράμμισε ότι  «δεν είναι μία ανελαστική πρόταση». «Η μελέτη και η καταγραφή έχει μία δυναμική, δεν είναι μία καταγραφή ανελαστική, υπάρχουν και θα υπάρξουν στοιχεία που είτε λόγω διαθεσιμότητας των εμβολίων ή μεταβολές επιδημιολογικών δεδομένων μπορούν να τροποποιηθούν», ανέλυσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στη διάρκεια της ομιλίας της στο Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, την περασμένη Παρασκευή.

Η αργή ροή των εμβολίων δημιουργεί την ανάγκη για προτεραιοποίηση, τόνισε. «Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο που κάθε χώρα να μπορεί να καλύψει εξαρχής το σύνολο του πληθυσμού της με εμβολιασμούς. Αυτή η μη διαθεσιμότητα εξαρχής των εμβολίων δημιουργεί την ανάγκη μιας προτεραιοποίησης του εμβολιασμού, ένας στόχος όχι απλός διότι θα πρέπει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη», περιέγραψε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού, εξήγησε, αφορά όλους εκτός από τα παιδιά, επί του παρόντος και σημείωσε ότι υπάρχουν και προοπτικές με πρώτη την χρησιμοποίηση του εμβολίου σε ηλικίες μικρότερες από τα 18 χρόνια ιδιαίτερα για παιδιά που παρουσιάζουν νευρομυϊκά και γενικότερα νευρολογικά νοσήματα.

Ποια είναι τα βήματα της προτεραιοποίησης;

Καταρχήν μία προτεραιοποίηση, σύμφωνα με την ομότιμη καθηγήτρια, απαιτεί μία σημαντική επιστημονική τεκμηρίωση. Δηλαδή «μία εμπεριστατωμένη ανασκόπηση της βιβλιογραφίας με αφετηρία τις μελέτες που εκτιμούν τον κίνδυνο της βαριάς νόσου, κατευθυντήριες οδηγίες από διεθνείς οργανισμούς, γενικότερα πληροφορίες και εμπειρίες από όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα», σημείωσε.

Πάρα πολύ σημαντικό, ανέφερε, είναι η προτεραιοποίηση να στηρίζεται σε ηθικές αρχές. Ποιες είναι αυτές; «Η αρχή της ωφέλειας και μη βλάβης, δηλαδή για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων, η αρχή της ισότητας και της δικαιοσύνης, η αρχή της αλληλεγγύης και της μεγιστης ωφέλειας. Παράλληλα στις διαδικασίες θα πρέπει να τηρείται απόλυτη διαφάνεια, συμμετοχικότητα, να υπάρχει συνέπεια και λογοδοσία», είπε.

Ποια είναι τα κριτήρια καθορισμού ομάδων προτεραιότητας για τον εμβολιασμό Covid;

«Η προφύλαξη από αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση, η προφύλαξη από αυξημένο κίνδυνο λόγω διαρκούς έκθεσης στον ιό, η διασφάλιση της παροχής φροντίδας σε ευάλωτα άτομα και ασθενείς, η διασφάλιση της συνέχισης των κρίσιμων λειτουργιών του κράτους», εξήγησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τι δείχνουν επιλεγμένες μελέτες από διάφορες χώρες; Η ηλικία των 80 ετών και πάνω σύμφωνα με την Μαρία Θεοδωρίδου, ανεξάρτητα από άλλους υποκείμενους παράγοντες κινδύνου όπως άλλα νοσήματα, διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με τις υπόλοιπες ηλικίες (20 περίπου στην ηλικία 80+, 6,1 στην ηλικία 70-79). Το ανδρικό φύλο που και σε αυτό το λοιμώδες νόσημα φαίνεται ότι είναι ασθενές. Οι άνθρωποι με άλλα νοσήματα, με πρώτη τη μεταμόσχευση οργάνων.

Ποιες είναι οι τρεις φάσεις του εμβολιασμού στη χώρα σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών;

Η πρώτη φάση, εξήγησε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής, είναι κοινή για όλες τις χώρες, δηλαδή δεν υπάρχει χώρα που να μη βάζει ως προτεραιότητα τους υγειονομικούς, το προσωπικό των νοσοκομείων, όπως και το προσωπικό των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, χρονίως πασχόντων, κέντρων αποκατάστασης. Είναι τα άτομα τα οποία είναι αναγκαίο να τοποθετηθούν στην πρώτη γραμμή για τον εμβολιασμό ενώ ακολουθούν τα άτομα αυξημένης ηλικίας άνω των 85 ετών. Ακολουθεί η εισαγωγή του εμβολιασμού των ατόμων με υποκείμενα προβλήματα.

Στη δεύτερη φάση περιλαμβάνονται, σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, τα ευάλωτα άτομα με υποκείμενα προβλήματα και τα ατομα 18-59 ετών που διαμένουν σε δομές διαβίωσης με μεγάλο συγχρωτισμό.

Η τρίτη και τελευταία φάση, πρόσθεσε, αφορά  τα νεαρά άτομα που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα, τα οποία διατρέχουν τον μικρότερο κίνδυνο.

Ποια είναι η προτεραιοποίηση των νοσημάτων σε κάθε φάση του εμβολιασμού;

Στην πρώτη φάση εντάσσονται τα νοσήματα που κατεξοχήν είναι επικίνδυνα για τους ασθενείς, είπε η Μαρία Θεοδωρίδου: η μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου ή η μεταμόσχευση μυελού των οστών, όπως και το προχωρημένο στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας όπου οι ασθενείς υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Άλλη τεράστια ομάδα είναι άτομα με καρκίνο υπό αγωγή όπως και άτομα με ανοσοκαταστολή ή και άλλα χρόνια νοσήματα, τα οποία έχουν επίσης καταγραφεί ότι έχουν αυξημένο κίνδυνο. Στις κατηγορίες αυτές επειδή είναι δύσκολη η διάκριση μπορεί να χρειαστεί να γίνει μία προσαρμογή στην προτεραιοποίηση, σημείωσε.

Στη δεύτερη φάση ο κατάλογος των νοσημάτων είναι μακρύς, «ουσιαστικά είναι όλη η παθολογία – από τα νοσήματα του αναπνευστικού μέχρι τα νοσήματα που είναι η παχυσαρκία και που είναι ένα επίσης τεράστιο θέμα το πως καταγράφεται και το πως κανείς βρίσκονται αυτά τα άτομα για να τα προτεραιοποιήσει κανείς», ανέφερε.

Ποιες είναι οι δυσκολίες στον εντοπισμό και στον χαρακτηρισμό ατόμων με υποκείμενα νοσήματα;

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών το ΑΜΚΑ είναι ένας οδηγός, το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μετράει, υπάρχουν μητρώα ιατρικών πρωτοκόλλων, «αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές ανεπάρκειες και στο θέμα αυτό», υπάρχει ο ατομικός φάκελος υγείας, «για τον οποίο έχουμε τις επιφυλάξεις μας για το αν ο κωδικός ICD-10 με τον οποίο επιχειρείται να γίνει η σύνδεση του ΑΜΚΑ για την ταυτοποίηση του νοσήματος του ασθενούς αντιστοιχεί στην πραγματικότητα και εκπροσωπεί την νοσηρότητα των προς εμβολιασμό ατόμων» και τέλος μελετάται αυτή η σύνδεση μεταξύ ΑΜΚΑ και κωδικού ICD-10 να γίνει με καταχώρηση από τον θεράποντα γιατρό.

Στόχος: Να μην μείνει κανείς χωρίς εμβόλιο

«Η προτεραιοποίηση έχει γίνει, έχει αρχίσει, έχει έναν δυναμικό χαρακτήρα, πολλά πράγματα μπορούν ανάλογα με τις συνθήκες να τροποποιηθούν, αλλά πιστεύουμε ότι στο τέλος με τον πολύ βασικό παράγοντα την διαθεσιμότητα των εμβολίων δεν θα μείνει κανένα άτομο χωρίς να εμβολιαστεί», ανέφερε κλείνοντας την παρέμβαση της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

 
Πηγή: efsyn

Άτομα με Αναπηρία Covid-19 και εμβολιασμός: Ανοίγουμε το διάλογο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άτομα με Αναπηρία

Covid-19 και εμβολιασμός Ανοίγουμε το διάλογο

Εγγραφή: https://forms.gle/uHGyxg1GL3FJUqaz8

 Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 ώρα 17.00-18.30

Τα νέα δεδομένα  διαχείρισης της πανδημίας σε ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, με την  ταυτόχρονη έναρξη των  εμβολιασμών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγείρουν σημαντικά θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα κριτήρια, αλλά και ο τρόπος υλοποίησης των προτεραιοτήτων  ως προς την εμβολιαστική κάλυψη, ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα αναφοράς, η ανάγκη όμως παραμένει  η ίδια. Δεν είναι άλλη από την ανάγκη  ορθολογικής διαχείρισης, με όρους ουσίας, ξεκινώντας από τους πλέον πληττόμενους,  που διαχρονικά παραμένουν οι κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

 Στο πλαίσιο αυτό, το ένα εκατομμύριο   άτομα με αναπηρία στην χώρα μας, θα πρέπει να αποτελέσουν μια από τις πρωταρχικές ομάδες στόχου. Το έχουμε δει άλλωστε να αναφέρεται από το σύνολο των διεθνών οργανισμών και φορέων, όπως τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα ερωτήματα  που προκύπτουν λοιπόν είναι: Read More

ΕΟΜ – ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ COVID-19

Οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα της πανδημίας συνεχίζουν να δείχνουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής

«Οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα της πανδημίας συνεχίζουν να δείχνουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Η Δωρεά Οργάνων μπορεί να φέρει φως στη ζωή σου ή στη ζωή των συνανθρώπων σου. Ενημερώσου για τη φωτεινή πλευρά της ζωής», τονίζει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) με αφορμή την 1η Νοεμβρίου, που έχει θεσπίσει ως την «Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων». Σκοπός της ημέρας αυτής, είναι να αποτίσει φόρο τιμής στους αποβιώσαντες και ζώντες δότες οργάνων και ιστών, να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό και να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση και ανταλλαγή θέσεων με το οικείο μας περιβάλλον, γύρω από το σημαντικό ζήτημα της Δωρεάς.

Η Πανελλήνια Ημέρα του 2020, υπό το πρίσμα της πανδημίας του κορονοϊού, βρίσκει τη δωρεά και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων στη χώρα μας, όπως και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, σαφώς επηρεασμένες, όμως σε ιδιαίτερα αισιόδοξη πορεία. «Μπορεί κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας οι μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων στη χώρα μας να μειώθηκαν δραματικά, όμως το Σύστημα Μεταμοσχεύσεων (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ΕΟΜ, Μονάδες Μεταμοσχεύσεων) έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά προσαρμογής στη νέα κατάσταση, με αποτέλεσμα οι πραγματοποιηθείσες μεταμοσχεύσεις μέχρι σήμερα, όχι μόνο να μην υπολείπονται των μεταμοσχεύσεων άλλων ετών, αλλά και να τις έχουν ξεπεράσει. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2020 έχουν πραγματοποιηθεί 190 μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων, έναντι 188 την αντίστοιχη περίοδο του 2019».

Ο ΕΟΜ αναφέρει επίσης, ότι μέσα στο 2020, παρά τις εγγενείς δυσκολίες του Συστήματος Υγείας ξεκίνησαν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, οι μεταμοσχεύσεις πνεύμονα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενώ οι μεταμοσχεύσεις από ζώντα δότη ενισχύθηκαν από τη δωρεά μη συγγενών δοτών, που αποδεδειγμένα διατηρούν σχέσεις φιλίας με τους λήπτες. Πρόσφατα, η θεματική της Δωρεάς και των Μεταμοσχεύσεων Ιστών και Οργάνων εισήχθη για πρώτη φορά στη δημόσια εκπαίδευση και αποτελεί πλέον μέρος των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που διδάσκονται σε Δημοτικά σχολεία και Λύκεια της χώρας μας. Μέσα από την Εθνική Πρωτοβουλία, που έχουν αναλάβει από κοινού ο ΕΟΜ και το Ίδρυμα Ωνάση, το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οργανούληδες 2», εισάγει τους μικρούς μαθητές στη λειτουργία των οργάνων του σώματος, τη σημασία του να τα διατηρούμε υγιή και τη σπουδαιότητα των μεταμοσχεύσεων αυτών. Από τη σχολική χρονιά 2020/21 το πρόγραμμα εντάχθηκε στον θεματικό άξονα: «Προαγωγή της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων σε παιδιά και Εφήβους» του Υπουργείου Υγείας και το σχετικό υλικό μπορούν οι εκπαιδευτικοί, καθώς και οι επαγγελματίες και επισκέπτες υγείας να το κατεβάσουν από την αντίστοιχη ιστοσελίδα του Υπουργείου αλλά και του ΕΟΜ.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε πλέον ότι το πεδίο των μεταμοσχεύσεων, είναι από τους τομείς που μάλλον ενδυναμώθηκαν με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Λόγω της ιδιαίτερης πολυπλοκότητας των μεταμοσχεύσεων, αλλά και του μέγιστου ανθρωπιστικού οφέλους που προσφέρουν, οι φορείς και το ανθρώπινο δυναμικό του Συστήματός μας υπερέβαλαν εαυτόν, με αποτέλεσμα η δωρεά και οι μεταμοσχεύσεις οργάνων να συνεχιστούν όσο το δυνατόν ανεπηρέαστες. Από την αρχή της πανδημίας όλοι όσοι εργαζόμαστε στις μεταμοσχεύσεις κατανοήσαμε ότι «ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει, όμως οι ασθενείς πρέπει να εξακολουθήσουν να μεταμοσχεύονται». Ίσως μάλιστα το γεγονός ότι αντιληφθήκαμε πλέον, ως άνθρωποι, το πόσο αλληλεξαρτώμενες είναι οι ζωές και η υγεία μας, να ενισχύει στη συνείδηση του κόσμου τη σημασία της Δωρεάς», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΟΜ, Καθ. Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης.

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Δωρητών Οργάνων

Με πρωτοβουλία του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡxω», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Νοεμβρίου , στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, αμέσως μετά την κυριακάτικη θεία λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των αποβιωσάντων δωρητών οργάνων, προκειμένου να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη για την προσφορά τους.

ΠηγήΑΠΕ-ΜΠΕ

Eυπαθείς ομάδες εργαζομένων – Η απόφαση για την αναστολή εργασίας και την αποζημίωση ειδικού σκοπού – Παράταση του μέτρου έως 31.12.2020

1 Οκτώβριος 2020

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργείου Eργασίας (39363/1537/30.9.2020) με τις λεπτομέρειες εφαρμογής της αναστολής της σύμβασης για τις ευπαθείς ομάδες και την αποζημίωση ειδικού σκοπού που δικαιούνται για το χρονικό διάστημα που τίθενται σε αναστολή.

Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει τα εξής :

Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής

Στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας υπάγονται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που ανήκουν σε «ευπαθείς ομάδες» σύμφωνα με το άρθρο 1 της υπ’ αρ. 37095/1436/17.09.2020 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 4011). Ειδικότερα, κατά τα οριζόμενα της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Π.Ν.Π. (Α’ 55), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α’ 76) και τροποποιήθηκε με το άρθρο όγδοο της Π.Ν.Π. της 22.08.2020 (Α’ 161), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4722/2020 (Α’ 177) και συμπληρώθηκε με το άρθρο 21 αυτού, οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε «ευπαθείς ομάδες» διακρίνονται, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 37095/1436/17-09-2020 κοινή υπουργική απόφαση (Β’ 4011) στις κατηγορίες: Read More

Το πλαίσιο που ισχύει για τις ευπαθείς ομάδες στον ιδιωτικό τομέα, με εξ αποστάσεως εργασία και αναστολή της σύμβασης

Με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Φ.Ε.Κ. ξεκαθαρίζεται το ζήτημα της αντιμετώπισης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κινδυνεύουν με σοβαρή λοίμωξη COVID 19.  Με το άρθρο όγδοο της Π.Ν.Π.  προβλέπονται τα ακόλουθα:

«2 .α) Ο εργοδότης δύναται με απόφασή του να καθορίζει ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας.

β) Εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δύνανται να εργάζονται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, κατόπιν αιτήματος τους, που διατυπώνεται με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτού μηνύματος κινητού τηλεφώνου.

γ) Ο εργοδότης οφείλει να αποδεχθεί το αίτημα της περ. (β), εφόσον η εργασία δύναται να παρασχεθεί εξ αποστάσεως. Read More

Στα 10 καλύτερα βιβλία της χρονιάς, το βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη «όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων – δώρο ζωής»

Στα 10 καλύτερα  βιβλία  της χρονιάς, το βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη  «όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων – δώρο ζωής»

Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι με την στήριξη των αναγνωστών, και τη δική σας, το βιβλίο μου, «όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων – δώρο ζωής»  (εκδόσεις ΤΟΠΟΣ)  αναδείχτηκε  από την ψηφοφορία αναγνωστών στην Α Φάση  στα 10 καλύτερα  βιβλία  της χρονιάς, στην κατηγορία του Ελληνικό non-fiction (δοκίμια, μαρτυρίες, κοινωνικά μηνύματα κλπ).

Επειδή τώρα άρχισε η Β’ φάση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη μεταξύ αυτών των 10 βιβλίων του καλύτερου της χρονιάς και επειδή (ΠΡΟΣΟΧΗ) δεν ισχύει πλέον η ψήφος σας, εάν είχατε ψηφίσει στην Α΄ φάση, μπορείτε, εάν θέλετε, να μπείτε στο  παρακάτω  link, για  να  ξαναψηφίσετε  ή να ψηφίσετε το βιβλίο μου στη Β φάση της ψηφοφορίας, εάν, βέβαια, το έχετε διαβάσει ή έχετε διαβάσει καλές κριτικές ή έχετε ακούσει καλά λόγια για αυτό, για να το ξαναψηφίσετε  ή να το ψηφίσετε για πρώτη φορά. 

https://www.publicbookawards.gr

Προσοχή: Η ψήφος ολοκληρώνεται με την επιβεβαίωση στο e-mail.

Είναι μία σημαντική ευκαιρία να ακουστεί και να διαδοθεί ακόμα περισσότερο το βαθιά ανθρωπιστικό μήνυμα  αυτού του βιβλίου για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, που είναι η κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία σώζει ζωές σοβαρά πασχόντων συνανθρώπων μας και, που,  δυστυχώς, η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη. 

Η ψηφοφορία ήδη έχει αρχίσει και θα διαρκέσει μέχρι και στις 26 Ιουλίου.

Σας ευχαριστώ πολύ

Δημήτρης Στρατούλης