Νομική Διεκδίκηση

Ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ νεφρού αποφάσισε να διεκδικήσει δικαστικά τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των νεφροπαθών μεταμοσχευμένων που προκλήθηκαν από την εφαρμογή σειράς μνημονικών νόμων .

Ήδη ήρθαμε σε συμφωνία με το δικηγορική εταιρία «Ευθυδικία ΑΕΔΕ Χρυσόγονος-Μυλωνά & Συνεργάτες» που θα αναλάβει την κατάθεση αγωγών ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων, με αίτημα την αποκατάσταση της ζημίας που προέκυψε από την αντισυνταγματική περικοπή των συντάξεων μας .

Η νομική διεκδίκηση για επιστροφή αναδρομικά όλων των περικοπών των μισθών συντάξεων δώρων επιδομάτων στα προ μνημονίου επίπεδα, αρχίζει αναδρομικά από την χρονική περίοδο που πραγματοποιήθηκαν οι περικοπές έως την ημερομηνία κατάθεσης της προσφυγής με την έξης νομική διαδικασία.

Κατάθεση συλλογικής αγωγής αποζημίωσης (σε ομάδες των πενήντα ατόμων) κατά του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Με την άσκηση της αγωγής ξεκινά η τοκοφορία ως προς το επίδικο ποσό (6% σε ετήσια βάση).

Για τους συμμετέχοντες στην παραπάνω διαδικασία τα έξοδα που θα απαιτηθούν για κάθε αγωγή ανέρχονται σε 40 € και έχουν ως εξής:
Α) 30 € για το κόστος εκδίκαση της αγωγής στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα κατάθεσης, σύνταξης,επίδοσης και συζήτηση της αγωγής.
Β) 10 € για γραμματειακή υποστήριξη σύνταξης φάκελου και υπολογισμό διεκδικούμενου ποσού.

Αναγκαία δικαιολογητικά

Φωτοαντίγραφο ταυτότητας / Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης

Γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α).ή από τις υγειονομικές επιτροπές των Νομαρχιών ή γνωματεύσεις των Ανωτάτων Υγειονομικών Επιτροπών του Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε), του Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε), της Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.), της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Απόφαση Ασφαλιστικού Φορέα απονομής Κύριας Σύνταξης / Επικουρικής/ Μερίσματος Μετοχικού Ταμείου

Φωτοαντίγραφο Βεβαίωσης Βασικής / Επικουρικής Σύνταξης /Μετοχικού Ταμείου Έτους 2013

Φωτοαντίγραφο Μηνιαίου η Τριμηνιαίου Ενημερωτικού Σημειώματος Βασικής Σύνταξης/ Επικουρικής Σύνταξης των Ετών 2010,2011,2012,2013,2014. Φωτοαντίγραφο Μηνιαίου η Τριμηνιαίου Ενημερωτικού Σημειώματος Μετοχικού Ταμείου των Ετών 2010 εως 2014.

Εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος Οικονομικων Ετών 2013, 2014

Σύντομο ιστορικό έκαστου με ιδιαίτερα ζητήματα ατομικών περιστάσεων (πολύτεκνος, στην οικογένεια και άλλα άτομα με αναπηρία, κ.λ.π. που πρέπει να τεθούν υπόψη μας (προαιρετικό)

Έντυπο ειδικής εξουσιοδότησης παρέχεται από το σύλλογο.

Καλούνται οι συνάδελφοι νεφροπαθείς που έχουν υποστεί μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, μετοχικά ταμεία και επιθυμούν να προσφύγουν δικαστικά να έρθουν σε επαφή με το Σύλλογο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Σβάρνας Χρήστος Μαρκοπούλου Θεοδώρα Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.

Ναυάρχου Βότση 21–Κάτω Πατήσια-10445 Τηλ./Fax: 210-8541600 κιν 6944699900 email info@psmn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *