Δελτίο Τύπου για Λαϊκό Νοσοκομείο

deltio-typou1Μια απαράδεκτη πραγματικότητα εκτυλίσσεται στην μεγαλύτερη  μονάδα μεταμοσχεύσεων νεφρού της χώρας μας στην μονάδα του Γενικού Λαϊκού νοσοκομείου Αθηνών . Σύμφωνα με επιστολή του Διευθυντή της μονάδας μεταμόσχευσης κ.  Ζαβού  Γεωργίου η μονάδα θα διαθέτει από αρχές Απρίλιου μια μόνο ειδικευόμενη βοηθό εμπειρίας ολίγων μηνών αφού λήγει η θητεία των άλλων δυο ειδικευόμενων  βοηθών χειρουργικής κλινικής.

Η κατάσταση δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο και με τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε  νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας, που δεν επαρκούν για την παροχή  σωστής  νοσηλευτικής φροντίδας των μεταμοσχευμένων που ορισμένοι από αυτούς είναι φρεσκοχειρουργημένοι.
Στην απογευματινή βάρδια την μονάδα εξυπηρετούν  2 νοσηλευτές και στην  νυκτερινή 1 νοσηλευτής, που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά .
ΟΙ  εξελίξεις  αυτές  μπορεί να οδηγήσουν  σε περιορισμό ή και αναστολή του προγράμματος μεταμοσχεύσεων σε μια περίοδο που ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων παρουσιάσει καθίζηση την τελείται διετία..
Το υπάρχον Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδος εργάζεται υπεράνθρωπα και πάνω από τα όρια του πολλές φορές και κάτω από δύσκολες συνθήκες για να αντιμετωπίσει  τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της μονάδας.
Είναι τουλάχιστον αντιφατικό από τη μια να θέλουμε να αυξήσουμε τις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας και από την άλλη το πρώτο μεταμοσχευτικό κέντρο της χώρας μας να αντιμετωπίζει  τόσο πολύ οξυμμένα προβλήματα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο  του   Πανελληνίου  Συλλόγου  Μεταμοσχευθέντων  εκ  νεφρού , εκφράζει την αγανάκτησή και την δυσφορία του για αυτή την εικόνα εγκατάλειψης στην μονάδα μεταμοσχεύσεων που θεωρείτο η ναυαρχίδα των μεταμοσχεύσεων της χώρας μας.

Κύριε  υπουργέ  κάνουμε έκκληση στην ευαισθησία σας και  ζητάμε άμεσα να παρέμβετε με την θεσμικό  σας ρόλο ώστε να αναπληρωθούν τουλάχιστον οι δυο ειδικευόμενοι  βοηθοί χειρουργικής κλινικής και δυο νοσηλευτές  για την απογευματινή βραδινή – βάρδια στην μονάδα μεταμοσχεύσεων του Γενικού Λαϊκού νοσοκομείου Αθηνών και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση