Δελτίο Τύπου για ΟΠΑΔ

deltio-typou2Το Διοικητικό Συμβούλιο  του   Πανελληνίου  Συλλόγου  Μεταμοσχευθέντων  εκ  Νεφρού , εκφράζει την αγανάκτησή του απέναντι στην εγκληματική αδιαφορία κάθε φορέα που εμπλέκεται στο θέμα της μη χορήγησης  φαρμάκων από τα φαρμακεία στους ασφαλισμένους του Ο.Π.Α.Δ. λόγω της γνωστής οικονομικής εκκρεμότητας του Ο.Π.Α.Δ.  προς τους φαρμακοποιούς.
Θεωρούμε απαράδεκτη και εγκληματική την πραγματικότητα που βιώνουν οι ασφαλισμένοι του Ο.Π.Α.Δ. από τις αρχές  Μαρτίου 2011 .

Την ώρα  που κάποιοι  διαπραγματεύονται τα χρέη του δημοσίου προς τους φαρμακοποιός και τους ιδιώτες γιατρούς οι μεταμοσχευμένοι , που με ευσυνειδησία κατέβαλαν όλες τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές  εισφορές τους , μετράνε τα αποθέματα των  φαρμάκων τους με κομμένη την ανάσα για να δουν μέχρι ποτέ επαρκούν.

Αρκετά μέλη του συλλόγου μας ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ έχουν δηλώσει στο Δ.Σ. ότι με την εξάντληση των αποθεμάτων των φαρμάκων τους θα διακόψουν , αναγκαστικά και όχι εκβιαστικά τη λήψη τους , αφού δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς τόσο ακριβών φαρμάκων . Μια ενδεχόμενη τέτοια ενέργεια , όπως καταλαβαίνεται, θα είχε τραγικές συνέπειες αφού άμεσα τίθεται σε κίνδυνο η λειτούργει των νεφρικών μοσχευμάτων , αλλά και η ιδία η ζωή τους . Πρόκειται για ένα είδος ρώσικης ρουλέτας  που ελαφρά τη κάρδια παίζεται από κάποιους σε βάρος των ασφαλισμένων του Ο.Π.Α.Δ.
Οι αντοχές και η υπομονή  μας  εξαντλούνται !!! Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση  στην χορήγησης  φαρμάκων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων του Ο.Π.Α.Δ.
Μπροστά σ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα θέτουμε ενώπιων των ευθυνών του κάθε αρμόδιο παράγοντα και επιφυλαόμεθα για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος μας ενώπιων  των αρμοδίων δικαστικών αρχών.