ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 2022

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού ενημερώνει ότι σύμφωνα, με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ Αριθμ. Πρωτοκ.ΔΒ3Α/Φ115/6/ΟΙΚ 22431 της 07/09/2022 άρχισαν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος αεροθεραπείας για το χρονικό διάστημα 1/6 έως 31/8, το οποίο ορίζεται στα 200 ευρώ. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2023.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στο ΕΟΠΥΥ από την εφαρμογή
ΕΟΠΥΥ
ΠΟΛΙΤΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ
ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΧΩΝ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2022

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 46 “Αποζημίωση Λουτροθεραπείας – Αεροθεραπείας” της με αριθμ. ΕΑΛΕ/Γ.Π. 80157/2018 (ΦΕΚ/Β/4898) Κ.Υ.Α. με περιεχόμενο τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) όπως αυτή τροποποιήθηκε με την αριθμ. ΕΑΛΕ/ΓΠ 2918/2019 (ΦΕΚ/Β/889) Κ.Υ.Α., η αποζημίωση αεροθεραπείας παρέχεται στους δικαιούχους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα χορηγείται σε χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων με πιστοποιημένη αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 67%, όπως παλαιά φυματίωση, χειρουργηθέντα καρκίνο πνευμόνων, πνευμονοκονίωση, κυστική ίνωση και σε χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (που είναι σε χρόνια αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή διήθηση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, ήπατος, πνεύμονος και καρδιάς), για το χρονικό διάστημα 1/6 ως 31/8 κάθε έτους.

Η αποζημίωση καταβάλλεται με την υποβολή των κάτωθι δικαιολογητικών:
α) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι:

ο δικαιούχος δεν έλαβε ούτε θα λάβει την αποζημίωση αυτή από άλλον φορέα κοινωνικκής ασφάλισης ή το δημόσιο ή άλλον φορέα και δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα, δημόσιο ή ιδιωτικό, άνω τω 46 ημερών κατά το χρονικό διάστημα 1-6ου έως 31-8ου.

β) Ιατρική γνωμάτευση, από ιατρό σχετικής με την πάθηση ειδικότητας, Δημοσίου, Πανεπιστημιακού ή Στρατιωτικού Νοσοκομείου, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμβεβλημένων κλινικών καθώς και των Μ.Χ.Α. – Μ.Τ.Ν., στην οποία να βεβαιώνεται η πάθηση και η συνέχιση της θεραπείας κατά το ως άνω αναφερόμενο χρονικό διάστημα.

γ) Απόφαση της Επιτροπής ΚΕΠΑ ή άλλης αρμόδιας Επιτροπής με πιστοποίηση της αναπηρίας ίσης ή μεγαλύτερης του 67% για παθήσεις των πνευμόνων.

δ) Φωτοαντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού.

Το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται στο ποσό των 200 ευρώ.

Τα αιτήματα θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα με την πρώτη παράγραφο του άρθρου 60 του Ε.Κ.Π.Υ., σχετικά με τον χρόνο παραγραφής αυτών.