Συνάντηση Μελών ΔΣ της Π.Ο.Ν  με Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (EKPF)    

 

Στα πλαίσια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (EKPF) που έλαβε χώρα στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 20/10 και την Παρασκευή 21/10, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία μας την Πέμπτη 20/10/2022 και ώρα 10:30 π.μ., με εκπροσώπους του EKPF και επιτελείο της ΠΟΝ που αποτελούνταν από  τον Πρόεδρο κ. Λεοντόπουλο Γρηγόριο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Σβάρνα Χρήστο, τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων κ. Σεκαδάκη Μιχαήλ, την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Σαμιωτάκη Ελένη, την

 

 

 

 

     

 

 

 

 

Ταμία κα Μπαζιώτη Γεωργία και την Αναπληρώτρια Ταμία κα Πετρηνού Ευγενία.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα και ερωτήσεις σχετικά με την Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια τελικού σταδίου στην Ευρώπη,  την διεύρυνση  των χωρών- μελών του EKPF, καθώς και για τους στόχους που έχει το ΔΣ αυτού για την επόμενη τριετία .

Επιπροσθέτως, αντιπροσωπεία της ΠΟΝ που απαρτιζόταν  από τον Γενικό Γραμματέα κ. Σβάρνα Χρήστο, τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων κ. Σεκαδάκη Μιχαήλ, την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Σαμιωτάκη Ελένη, και την Αναπληρώτρια Ταμία κα Πετρηνού Ευγενία συμμετείχε στην σύνοδο και στις εργασίες του EKPF.

Αυτή την στιγμή συμμετέχουν ενεργά ως μέλη του EKPF ομοσπονδίες νεφροπαθών από 26 χώρες, ενώ παράλληλα το EKPF αποτελεί  μέλος των:

–   EDF (European Disability Forum  – Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία),

–   EPF (European Patients Forum –  Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών)

–  EKHA (European Kidney Health Alliance – Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Υγεία των

    Νεφρών)

–   ISN (International Society of Nephrology – Διεθνής Νεφρολογική  Κοινότητα).

Ενημερωθήκαμε για τις δράσεις και τις ενέργειες που πραγματοποιούνται  σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, και συμμετέχει ως συνομιλητής το EKPF, για πανευρωπαϊκά έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕE (Horizon, Erasmus κ.λπ.) που συμμετέχει το EKPF και σχετίζονται με κλινικές δοκιμές και την ανάπτυξη νέων εμβολίων, βασικός στόχος των οποίων είναι η βελτίωση της ετοιμότητας κρατών μελών της Ε.Ε. έναντι μελλοντικών επιδημιών/πανδημιών.

Επίσης, ένα άλλο σοβαρό θέμα που συζητήθηκε ήταν η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, όπου οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα τους, μεταναστεύοντας σε όμορες χώρες για να συνεχίσουν τις θεραπείες τους και να έχουν πλήρη φαρμακευτική κάλυψη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: EKPF | European Kidney Patients Federation.

 

 

Το ΔΣ της ΠΟΝ