Επίλυση προβλήματος συνταγογράφισης τακτικών εξετάσεων μεταμοσχευμένων στο Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών

Οι συντονισμένες παρεμβάσεις του  Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών στη  Διοίκηση του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου, για το πρόβλημα που είχε ανακύψει με την συνταγογράφιση των τακτικών εξετάσεων των μεταμοσχευμένων εκτός νοσοκομείου σε εξωτερικούς  ιατρούς οδήγησαν στην επιτυχή επίλυση του προβλήματος.

Καταθέσαμε στη Διοίκηση του νοσοκομείου την έντονη διαφωνία μας με την αλλαγή του τρόπου συνταγογράφισης των εξετάσεων των μεταμοσχευμένων σε οικογενειακούς ιατρούς εκτός του νοσοκομείου.

Υπογραμμίσαμε την γραφειοκρατική διαδικασία, την απερίγραπτη ταλαιπωρία , την οικονομική επιβάρυνση που θα υφίσταται οι μεταμοσχευμένοι κάθε φορά που πρέπει να συνταγογραφούν  τις τακτικές εξετάσεις τους . Επισημάναμε επίσης του περιορισμένο πλαφόν επισκέψεων που έχει ο κάθε ιδιώτης γιατρός.

Ύστερα από παραγωγική ανταλλαγή απόψεων όλων των μερών με την  κ. Εγγλεζοπούλου Αδαμαντία Αναπληρώτρια Διοικήτρια Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών  που αναπληρώνει τον Διοικητή και την ιδιαίτερη ευαισθησία  που επιδεικνύει για τους  νεφροπαθείς μεταμοσχευμένους το ζήτημα επιλύθηκε.

Αποφασίστηκε να ανακληθεί άμεσα το μέτρο και οι εξετάσεις των μεταμοσχευμένων να συνταγογραφούνται όπως πριν από το νοσοκομείο και όχι σε ιδιώτες ιατρούς εκτός νοσοκομείου.

Επίσης συμφωνήθηκε να εργαστούμε από κοινού για την επίλυση  και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μεταμοσχευμένοι με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων  υπηρεσιών του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών .

Οι Σύλλογοι :

Πανελλήνιος Συνδέσμος Νεφροπαθών

Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού